Produkty regionalne

A jeśli masz ochotę na coś wyjątkowego, pysznego i zdrowego warto zapoznać się z ofertą najwyższej jakości produktów regionalnych. Lokalni producenci proponują żywność bardzo wysokiej jakości, która charakteryzuje się wyjątkową, tradycyjną metodą produkcji.

 

Przetwórnia Gryszczeniówka

Przetwory, które oferuje są jedyne w swoim rodzaju, ponieważ wytwarzane są metodami tradycyjnymi, ręcznie oraz na małą skalę. Stosowane receptury domowe, stare i sprawdzone. W rezultacie otrzymane produkty pozbawione są wszelkich, często stosowanych, zbędnych dodatków. Przetwórnia wykorzystuje tylko świeże owoce i warzywa zebrane w pełni sezonu, co gwarantuje najwyższą jakość, zdrowie oraz najlepszy smak i aromat. Przetwórnia odznaczona została certyfikatem „Dziedzictwo Kulinarne”.

Przetwórnia Owocowo-Warzywna Monika Kurzawa-Gryszczenia

przetwornia@gryszczeniowka.pl
tel. kom. 69 11 77 333

Biuro sprzedaży

Wargowo II 87, 64-605 Wargowo

hdgfqg84y2z3nwmyfthrf636h3my64ss 

 

Tłocznia soków z domu Rembowskich

Zakład produkcyjny naturalnych soków owocowych tłoczonych metodą tradycyjną. Proponowane wyroby są produktem typowo niszowym, zaoferowanym konsumentowi ceniącemu zdrowe odżywianie. Proces technologiczny stosowany w przetwórni wyklucza używanie konserwantów oraz innych ulepszaczy spożywczych.

Przedsiębiorstwo Produkcyjne Katarzyna i Tomasz Rembowscy w Żukowie jest członkiem Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska w ramach Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego, która jest znakiem potwierdzającym jakość tradycyjnej i innowacyjnej żywności.

Tłocznia soków Katarzyna Tomasz Rembowscy
Żukowo 12, 64-606 Popówko
tel./fax: 61 29 71 179
tel.: 603 470 901; 694 162 660;  504 027 806
e-mail:
soki@rembowscy.pl
e-mail:
soki.rembowscy@gmail.com

 

rembowscy1

„Chleb z Sycyna”

Właściciele gospodarstwa agroturystycznego „Sycyn pod Lipą” oferują jedyny w swoim rodzaju chleb żytni na zakwasie,  z mąki własnego przemiału. Wypiekany w tradycyjnym piecu chlebowym. Można go zamówić i odebrać osobiście w Sycynie. Dla gości agroturystyki oraz podczas imprez plenerowych gospodarze proponują ponadto warsztaty wypieku chleba i bułeczek.

Gospodarstwo agroturystyczne „Sycyn pod Lipą”
Sycyn 4
64-606 Popówko
tel. 61 84 71 248, 699 277 000
e-mail:
molab@wp.pl
www.sycyn-podlipa.pl

560172_733396810093036_2677278390207321540_n