
Projekt ,,Culinary Excellence”
Zespół Szkól im. Adama Mickiewicza w Objezierzu zaproszony został przez sieć hoteli NOVOTEL i MERCURE do udziału w atrakcyjnym projekcie ,,Culinary Excellence”.
Jest to cykl trzech warsztatów, które przeprowadzą z uczniami II kl. technikum żywienia i usług gastronomicznych Szef Kuchni Novotel Poznań Centrum Stefan Tomaszewski oraz Szef Kuchni Mercure Poznań Centrum Marcin Hajnce. Pierwsze warsztaty odbyły się w czwartek, 23 marca w szkolnej pracowni gastronomicznej. Uczniowie w dwuosobowych zespołach przygotowywali wykwintne potrawy pod czujnym okiem profesjonalistów. W ocenie Mistrzów uczniowie wykazali się kreatywnością i dużym zaangażowaniem. Następne warsztaty, w których weźmie udział kolejna grupa uczniów kl. II technikum, już w pierwszej połowie kwietnia. Warto dodać ,że wszystkie koszty związane z organizacją zajęć ponosi hotelowa sieć.
Ponadto we wtorek, 21 marca w ramach właśnie tego projektu dwójka uczniów Zespołu Szkół im. Adama Mickiewicza w Objezierzu – Marta Kłosowicz i Tymoteusz Mielcarek uczestniczyło w profesjonalnych warsztatach w Hotelu Novotel, które prowadził Adam Adamczak -finalista programu TOP CHEF.